موتور کرکره برقی ساید در کنار شفت و محل جمع شدن تیغه ها نصب میشود. اغلب به عنوان موتور های صنعتی شناخته میشوند و برای مکانهای با تردد بالا و کرکره هایی که وزن زیادی دارند استفاده میشود.

موتور کرکره برقی ساید

موتور کرکره برقی ساید (Side Rool Up Motor) در کنار شفت و محل جمع شدن تیغه ها نصب میشود. اغلب به عنوان موتور های صنعتی شناخته میشوند. قیمت این موتورها گرانتر از موتور توبلار بوده و برای مکانهای با تردد بالا مانند کرکره برقی پارکینگ و کرکره هایی که وزن زیادی دارند از جمله کرکره برقی پلی کربنات و کرکره برقی غضروف دار و همچنین دهانه های بزرگ مانند کرکره برقی سوله و کارخانه استفاده میشود. این موتورها در دو نوع خلاص کن زنجیر و UPS دار عرضه میشوند.

انواع موتور کرکره برقی ساید:

این نوع موتور غالبا در توانهای 300 و 500 الی 1000 نیوتن/متر تولید میشوند. توان 300 نیوتن/متر کلیه نیازهای کرکره برقی در ابعاد و تردد بالا را بر آورده می کند. برای پروژه های بسیار بزرگ از توان 500 نیوتن/ متر و یا بیشتر استفاده میشود.

موتور های ذکر شده در دو نوع 24 ولت و 220 ولت عرضه می شوند که نوع 24 ولت آن قابلیت اتصال به باطری و UPS جهت استفاده در هنگام قطعی برق را دارند.

عملکرد موتور کرکره برقی ساید در زمان قطع برق:

1) از طريق زنجیر خلاص کن که با حرکت آن ميتوان کرکره را به بالا و پائين هدايت کرد.

2) استفاده از UPS که بسته به ابعاد درب چندین بار امکان باز و بست را بوجود می آورد.

باید توجه داشت کرکره برقی در مقابل فشار مخالف مقاوم بوده و امکان باز کردن آن توسط فشار به بالا وجود ندارد لذا تنها از دو طريق بالا ميتوان کرکره برقي را به حرکت در آورد و امکان تردد را فراهم کرد. زنجیر خلاص کن موتور کرکره برقی ساید لزوما در زمان قطع برق کاربرد ندارد و در هر حالتي ميتوان از خلاص کن استفاده نمود. لینک درب اتوماتیک تبریز گیت در توییتر.

چنانچه کاوری روی موتور را پوشانده باشد ابتدا باید درب کاور باز شده و سپس زنجیر از داخل کاور خارج خارج گردد. مسیر این زنجیر بصورت دوار می باشد و با چرخاندن آن به بالا و پائین کرکره به حرکت در می آید. باید توجه داشت در حین حرکت دادن زنجیر قلابی نیز توسط زنجیر کشیده میشود که حکم کلاچ را دارد و با پائین کشیدن آن توسط حرکت زنجیر گیربکس از موتور جدا میشود. فشار بیش از حد باعث شکستگی اهرم کلاچ میشود.

در پروژه هایی که بر دارا بودن برق اضطراری تاکید شود از مدل 24 ولت این نوع موتور استفاده میشود که علاوه بر زنجیر خلاص کن دارای باطری یا منبع تغذیه یو پی اس برای استفاده در شرایط قطعی برق است. باید توجه کرد در توان یکسان، سرعت حرکت تیغه ها توسط موتور 24 ولت نسبت به مشابه 220 ولتی آن تا حدودی کاهش می یابد.

مزاياي موتور کرکره برقی ساید:

  • جهت کرکره برقی با میزان تردد بالا مناسب می باشد
  • جهت کرکره برقی با وزن سنگین مناسب می باشد
  • در صورت خرابی لازم نیست که کل کرکره برقی دِمونتاژ شود و از بیرون قابل تعویض و تعمیر است
  • دارای سیستم پاراشوت که در صورت خرابی و خلاص شدن گیربکس، از سقوط کرکره برقی جلوگیری می کند
  • در دو نوع 220 ولت AC (فاقد UPS) و 24 ولت DC (دارای UPS) در دسترس قرار دارد

معایب موتور کرکره برقی ساید:

  • قیمت بالاتر در مقایسه با موتور توبلار
  • نصب در کنار رُل و اشغال فضای بیشتر

طول پلیت (صفحه نصب موتور) این موتور حدود 60 سانتیمتر هست. در مقایسه با موتور توبلار که طول پلیت از 30 سانتیمتر تجاوز نمی کند میتواند یکی از محدودیت های موتور ساید جهت استفاده در فروشگاهها و پارکینگ های کوچک به شمار بیاید.

موتور کرکره برقی ساید اروپايي در بيشتر مواقع از برق سه فاز بهره مي برند و برای سرعت و تردد بسیار بالا جهت کاربردهای صنعتی طراحی و ساخته میشوند لذا وجود برق اضطراري UPS عملاً در اين موتورها منتفي است. انتظار این بود که موتورهاي اروپايي باتوجه به قيمت بالا، مدت گارانتي بالايي نيز داشته باشند ولي اکثر اين موتورها در بازار کشورمان با يکسال گارانتي ارائه مي گردند و در صورت خرابي قطعات يدکي آنها به ندرت يافت مي شود.

نکته ديگري که بايد در نظر داشته باشيم اين است که موتورهاي سايد اروپايي بصورت مجزا از ساير متعلقات مانند مدار فرمان، بلبرينگ، صفحه هاي جانبي و … ارائه مي شوند و در نتيجه هزينه تمام شده يک موتور سايد اروپايي بسیار گرانتر از يک موتور سايد چيني است.

از جمله برند هاي معتبر اروپايي موتور سايد ميتوان به سامفي Somfy فرانسه – الرو Elero و ماران تک Marantec آلمان – بي.اف.تي BFT ايتاليا اشاره کرد که با توجه به تفاوت قیمت چند برابری این موتور ها نسبت به نمونه چینی در کشورمان اين موتورها به ندرت مورد استفاده قرار ميگيرند. مطلب درب اتوماتیک تبریز گیت را مطالعه بفرمایید.

موتور کرکره برقی ساید چيني بعضاً تحت ليسانس هستند و يا به کلي برند نيز چيني است. تفاوت عمده موتورهاي سايد چيني با يکديگر در نوع متريال گيربکس و سيم پيچ موتور است. موتورهاي درجه یک از سيم پيچي مس بهره مي برند ولي موتورهاي ارزانتر معمولاً سيم پيچي آلومينيومي دارند و در صورت کارکرد ممتد بسيار گرم مي شوند و احتمال سوختن سيم پيچ در آنها بسيار بالا است. در مجموع بايد گفت که نگران چيني بودن موتور سايد کرکره برقي خود نباشيد ولي در انتخاب آن دقت فرماييد و از اجناس درجه یک چين جهت پروژه خود استفاده نماييد.

از جمله موتورهاي سايد چيني که در بازار کشورمان مورد استفاده قرار مي گيرند ميتوان به اتومات Automat – بارزانته Barzante – اس.دي.سي SDC – سويل Sevil – سيگما Sigma – اسمارت Smart – ليفت توربو Lift Turbo و … اشاره نمود. مي توان گفت موتورهاي چيني 99% بازار کرکره برقي تبریز و کشورمان را در اختيار دارند و موتورهاي اروپايي سهمي کمتر از 1% در اين بازار دارند .

نکات:

  1. موتور سايد همانطور که از اسمش مشخص است، در کنار رول کرکره برقي نصب مي گردد. اين موتور مي تواند در هريک از دو سمت چپ و يا راست رول کرکره برقي نصب گردد. در موتورهاي سايد تک فاز معمولاً در سمتي که موتور نصب ميگردد ابعاد صفحه پليت 40×70 سانتيمتر و طول بدنه استوانه موتور نيز حداکثر 70 سانتيمتر است. همچنين در سمت ديگر فقط يک صفحه پليت نصب مي گردد که ابعاد اين صفحه معمولاً 40×40 سانتيمتر مي باشد.
  2. اگر کرکره برقي شما در معرض بارش باران قرار دارد و يا موتور آن به سمت خيابان است و احتمال دستکاري موتور وجود دارد، بهتر است براي موتور سايد کاور نصب شود. لازم به ذکر است کاور موتور سايد جزء تجهيزات استاندارد کرکره برقي و موتور سايد نيست و هزينه آن بصورت مجزا محاسبه مي گردد.

درب اتوماتیک تبریز گیت فروش و نصب انواع کرکره برقی در تبریز